Ethiek

Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan het assortiment welke wij voeren en toetsen deze periodiek bij onze leveranciers.
Ons assortiment voldoet volledig aan de geldende Cosmetica wetgeving en BSCI richtlijnen. Alle producten zijn tevens en geregistreed bij de CNCP 
(Cosmetic Products Notifictaion Portal).


Als bedrijf zijn wij fel tegenstander van elke vorm van dierproeven, kinderarbeid en elke andere productiewijze welke in strijd is met de geldende ethische normen en internationale wetgeving. Tevens voldoet ons assortiment volledig aan de Europese regelwetgeving meest recente geldende Cosmetiica richtlijnen. Momenteel  is ons assortiment  grotendeels vrij van parabenen, vrij van microplastics, vrij van SLS en en zijn de ingredienten en eindproducten geheel dierproefvrij.  

Als bedrijf volgen wij in onze dagelijkse activiteiten de toetsing van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Zo wordt er in ons magazijn bij het verpakken van de goederen gebruik gemaakt van milieuvriendelijke recyclebare verpakkingen en verpakkingsmaterialen (FSC of PEFC gecertificeerd) en proberen wij het afvalvolume beperkt te houden door verpakkingsmaterialen te hergebruiken. Tevens werken wij alleen met transporteurs die daadwerkelijk maatregelen nemen tot reducering van CO2 uitstoot.Maatregelen Plastic Soup Foundation

Bij het selecteren en samenstellen van de merken en assortimenten die we voeren, toetsen wij alle leveranciers en productiefaciliteiten aan bovenstaande criteria. Ook zijn wij sinds 2016 extra actief in het terugdringen van plastic om het milieu zo min mogelijk te belasten en volgen wij de maatregelen van de Plastic Soup Foundation (zie www.plasticsoupfondation.org). Zo voeren wij o.a. geen producten meer waar zgn. microplastics in zijn verwerkt  en eisen wij van onze (toe)leveranciers dat alle plastic verpakkingen recyclebaar zijn en / of het gramsgewicht van de plastic verpakking te verlagen bij fabrikanten.

Op deze wijze proberen wij als bedrijf actief bij te dragen aan een duurzaam milieu waarbij wij onze naam The Feel Good Company extra invulling aan willen met als doel dat een duurzaam milieu gewaarborgd blijft voor toekomstige generaties voor de mens evenals een duurzame leefbare omgeving voor dier.